Megagös för Berra Mårdh

Ett brutalt bottenhugg på tre meters djup resulterade i denna präktiga pjäs. Vågen stannade på 9320 gram. Foto: Robban Andén

Storfiskaren Berra Mårdh skulle bara ut på ett kort kvällspass med kompisen Robban Andén, men en timme räckte för att vännerna skull hinna uppleva ett fantastiskt gösfiske på grunt vatten. Höjdpunkten kom när Berra lyckades lura upp en bredryggad skönhet på 9,32 kilo!

Berras och Robbans senaste göspass inleddes med sjösättning i en sörmländsk sjö klockan åtta på kvällen. Några minuter senare testades huggviljan på ett lovande ställe. Kort därefter kom den första gösen upp och mängder av fiskar upp till fem kilo fick vända i båten.
Klimax nåddes när Berras chartreusefärgade sjutumsjigg fick en oöm uppvaktning på tre meters djup.

”Hugget var brutalt och jag förstod direkt att den var riktigt stor”

– Hugget var brutalt och jag förstod direkt att den var riktigt stor. Det relativt grunda vattnet gjorde att kampen blev spännande med flera korta rusningar. Efter tio minuter kunde fisken landas. Den var 92 centimeter lång och i fantastisk kondition. När vågen visade 9320 gram trodde Robban först att den var trasig, men det var den inte. Det var en riktigt vacker fisk och troligtvis den största som tagits på bottenknack i år, hälsar Berra.

Efter några snabba bilder fick den väldiga fisken simma vidare.

Grattis till en riktig drömgös!

Hans Hällman