Mer fiske åt folket – Bergeforsen skapar nya sträckor

Torbjörn Hamrin och Annelie Hamrin arrenderar och utvecklar Bergeforsfisket. Foto: Stefan Evensson
ANNONS

Folk från när och fjärran besöker Bergeforsen för att fiska grov lax och öring i Indalsälven. Nu planeras det för en helt ny sträcka, främst till gagn för flugfiskare.

Bergeforsenfisket är en angelägenhet för många, och Fiskevårdsområdet samarbetar med Timrå kommun och länsstyrelsen för att utveckla den populära destinationen inom ramen för att LONA-projekt (Lokalt naturvårdsprojekt).
Det innebär en del förbättringsarbeten för att skapa fina fiskeplatser och bättre tillgänglighet, vilket ska gagna både friluftsliv och sportfiske.

Nytt för i år är att den populära fiskerampen på Zon 1 kommer att förlängas, och att det även tittas på en ny sträcka för endast flugfiske.
Det handlar om Zon 2, som förr i tiden användes vid Notdragning. Där har det nu röjts undan hinder på både land och i vattnet. Platsen har flera ställen där man kan vada ut och flugfiska.
– Det kommer bli fiskeplatser som man tar sig till med våra båtar och ett stort fint vindskydd kommer att finnas där, berättar arrendatorerna Torbjörn Hamrin och Annelie Hamrin.
– En framgångsfaktor i projektet är att samarbeta med entreprenörer som är rutinerade fiskare i älven. Fredrik Lybeck skapar och bygger på plats det som efterfrågas, hälsar de.

Här kan du läsa mer på Bergeforsfiskets Facebook.

Publicerad: 14 dagar sedan
Av: Anders Lundin
ANNONS