Nej det var ingen öring – utan en hälleflundra på 70 kilo

Här sätts den fantastiska fångsten tillbaka. Se hela klippet längst ned i artikeln. Foto: Privat
ANNONS

Målsättningen var att fånga lite plattfisk och någon enstaka havsöring. Men det blev i stället något i hästväg för Markus Kråkmo när han isfiskade i Nordvika. Upp kom nämligen en hälleflundra på 70 kilo.

Kanske har ni varit med om det själva – att en stor fisk inte fattar att den är i fara och knappt gör motstånd fast den sitter fast på kroken. Norrmannen Markus Kråkmo kände visserligen att det var något stort han fått på kroken när han fiskade i Skjerstadfjorden, men han kunde inte ana att det var en 170 centimeter lång hälleflundra i slutet av linan. Den gjorde nämligen inte något större väsen av sig förrän den nästan var helt uppe vid hålet – då insåg den plötsligt allvaret och bjöd Markus Kråkmo på en rejäl batalj.

Han var egentligen på väg att packa ihop grejerna när fisken högg, men fick skjuta upp hemresan eftersom hälleflundran inte tänkte följa med. Efter otaliga rusningar och nästan en timmes kamp gled den dock upp över iskanten. Efter fotografering och mätning fick den återvända till havet, och fångstmannen kunde slutkörd andas ut.

Det blev alltså varken havsöring eller torsk denna dag, utan i stället en fångst som nu vandrar runt i nordisk fiskemedia.

– En helt vild upplevelse, och definitivt en av mina topp tre fiskeupplevelser så här långt, berättar Markus Kråkmo för norska Fiskeavisen.

Hela storyn hittar ni här!

Här nedan kan ni även se fisken i dess fulla storlek under återutsättningen.

Publicerad: 26 February 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS