Nils fångade megagädda

Nils Gabsa njuter sin väldiga vårgädda. Foto: Nils Gabsa
ANNONS

Under ett svårfiskat gäddpass i Holland fick Nils Gabsa ett försiktigt hugg. Därefter blev det minst sagt dramatiskt. Gäddan gav sig av i en vildsint rusning och efter en spännande kamp kunde Nils och kompisarna Claes Claesson och Marten Laciny bevittna en riktig drömgädda i håvnätet. Innan den väldiga fisken fick simma vidare hade måttbandet visat 131,5 centimeter!

Gäddfisket i Holland imponerar och rapporterna om enorma fiskar är många. Kanske kan det delvis bero på att gäddorna fredas under leken.
Nils, Claes och Marten gjorde en gemensam satsning i slutet av mars precis innan fredningen tog vid. Siktet var inställt på riktigt stor gädda och samtliga var väl medvetna om hur svårflörtade marsgäddorna kan vara. Fisket inleddes också segt. Men så plötsligt fick Nils ett försiktigt hugg på en guldgrön Mcrubber Junior.

”Håven!”, ropade jag när jag såg den enorma gäddan passera båten

– Gäddan verkade inte särskilt stor och jag var bara glad över att få fisk. Men så märkte jag att den hela tiden hade simmat i min riktning. ”Håven!”, ropade jag när jag såg den enorma gäddan passera båten. Den tog nästan 30 meter lina utan att ens notera mig! Efter en riktigt tuff kamp kom den till slut inom räckhåll för håven och när den låg i maskorna kunde vi knappt tro våra ögon – hon var ett monster!

”Den tog nästan 30 meter lina utan att ens notera mig!”

Gäddan mätte 131,5 centimeter, berättar den luttrade storfiskaren vars tidigare personbästa var 129 centimeter.

Foto: Nils Gabsa

En vän i en närliggande båt kom förbi för att ta bilder. När gäddan hölls fram så sprattlade den så kraftigt att den inte gick att hålla. Ett högljutt plask blev det sista minnet från deras mäktiga möte.

”Det är vanligtvis inte så jag släpper tillbaka mina fiskar, men jag kan faktiskt inte föreställa mig ett bättre avsked”

– Vi blev helt summa och behövde några sekunder för att inse vad som just hade hänt. Det är vanligtvis inte så jag släpper tillbaka mina fiskar, men jag kan faktiskt inte föreställa mig ett bättre avsked, hälsar Nils.

Foto: Bertus Rozemeijer

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Publicerad: 12 May 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS