Norrländsk drömdubbel i Sommargäddan

ACWA Fishing ångar på som aldrig för i årets Sommargäddan. Den här vackra pjäsen på 124 centimeter fångades av Magnus Ranberg och vägde 12,2 kilo. Under samma pass drog Nicklas Hallnor upp en ännu större! Foto: ACWA Fishing
ANNONS

Nicklas Hallnor och Magnus Ranberg slog nyligen till med var sin drömgädda under ett gemensamt fiskepass. Fiskarna mätte 130 respektive 124 centimeter och ger ACWA Fishing en rekordledning i årets Sommargäddan.

Teamkompisarna Nicklas Hallnor, Magnus Ranberg och Viktor Sundkvist i ACWA Fishing har de senaste åren radat upp imponerande gäddor. Några av dessa bidrog till att de vann fjolårets Sommargäddan – och därmed kammade hem en fullutrustad Scandica 370 ALU med ett Axiom 7 RV från Raymarine.

I år – med drygt en månad kvar av kvaltävlingen – har de tre vännerna redan lyckats slå tävlingsrekord med ofattbara 613 centimeter

Då nådde teamets fem längste gäddor en totallängd på 598 centimeter. I år – med drygt en månad kvar av kvaltävlingen – har de tre vännerna redan lyckats slå tävlingsrekord med ofattbara 613 centimeter. Det ger en ledning över totaltvåan – Another one bites the bait – med hela 28 centimeter.
Teamets två längsta gäddor i årets tävling fångades under ett och samma pass. Den ena var 124 centimeter lång och fångades av Magnus Ranberg. Toppfisken – på hela 130 centimeter – hade Nicklas nöjet att tampas med.
Snacka om glödhett sommarfiske!

Magnus bredhuvade best mätte 124 centimeter. Foto: ACWA Fishing

Nicklas med teamets toppfisk som gav 130 sköna centimetrar till den sammanlagda totallängden. Vågen stannade på 13,18 kilo. Foto: ACWA Fishing

Om något team ska kunna stoppa ACWA Fishing från att knipa förstaplatsen i zon Norr behövs en närmast osannolik slutspurt. Men allt är förstås möjligt och det blir ytterst spännande att följa de fem zonkvalen fram till 26 augusti. Därefter väntar en spännande holmgång mellan de högst placerade zonteamen innan årets slutsegrare kan koras.

”Det kommer bli en rysare till final 1-2 september med tio av Sveriges bästa fisketeam”

– Det kommer bli en rysare till final 1-2 september med tio av Sveriges bästa fisketeam, hälsar tävlingens arrangör Daniel Lovestedt från TheBig5.

Läs mer om Sommargäddan här.

Hans Hällman

Publicerad: 26 July 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS