Nu siktar han på 15

Simon Mikkelsen och kompisen Dennis tyckte att det var rätt motigt under gäddtävlingen i Oskarshamn. Ända tills den här gäddan smaskade i sig Simons mört…
I anmälan till 100-klubben berättar Simon att han och Dennis deltog i en gäddfisketävling i Oskarshamn skärgård i slutet av september. Tävlingen var lördag-söndag och framåt lunch på söndagen hade det fortfarande inte hänt mycket.
”Jag tacklade på en riktigt stor mört, så stor att jag blev tvungen att lägga i mörten bredvid båten, knäppa på baitrunnern och puttra iväg en bit med hjälp av motorn. Vi stängde av motorn och hann precis slänga i draggen innan flötet stack. Gäddan tog lina, mycket lina och det tog en bra stund innan hon stannade för att vända mörten.”
Simon drog till med ett mothugg, det blev tvärstumt och ett tag fruktade han att han fastnat i botten. Men sedan simmade gäddan iväg och det blev en tung, om än inte särskilt livlig, fajt.
Det var först när Simon, med Dennis hjälp, fick in gäddan i båten som han insåg hur stor den egentligen var. Det var en riktig bjässe; 122 centimeter lång och 14,38 kilo tung. Höjning av pb:et med flera kilo och nu siktar Simon mot 15…
”Nu vet jag ju att det är möjligt”.
Svenne Andersson

En fantastiskt fin gädda från Oskarshamns skärgård lyfte Simon Mikkelsens pb med flera kilo.