Nu trappas äntligen öringfisket upp i Bergeforsen

Annelie Hamrin och snickaren Fredrik Lybeck välkomnar fiskegästerna till Bergeforsen och den nya trappan. Foto: Stefan Evensson

Det sägs att kunden alltid har rätt. I Bergeforsen har gästerna efterfrågat trappor ned till det populära fisket i Indalsälven – och nu har deras önskan fått gehör.

Redan på långfredagen är det smygpremiär för fisket i Bergeforsens hetaste sträckor, nämligen zon 1 och zon 2. Premiären sker lite tidigare i år, utifrån gästernas önskemål.

– Folk har hört av sig och vill komma ut, eftersom många inte har något annat att göra med tanke på coronaviruset. Därför tog vi beslutet att öppna redan nu, berättar Annelie Hamrin, arrendator som driver Bergeforsfisket tillsammans med sin man Torbjörn.

Just att lyssna på gästernas önskemål har varit högsta prioritet sedan de tog över fisket inför förra säsongen. Just en trapp var det många som efterfrågade, och det var en självklarhet för Anneli att fixa det inför årets säsong.

–  Det har blivit jättebra respons från gästerna. Vi tog hjälp av snickaren Fredrik Lybeck som också är fiskare, och han har verkligen tänkt till kring detaljerna. Det blir en terrass med spöhållare, berättar Annelie Hamrin.

Hon räknar inte med någon anstormning av gäster de första dagarna, även om folk är nyfikna på både trapporna och fisket.

– Vår höjdpunkt är först om några veckor när den nystigna öringen förhoppningsvis kommer, och vi lägger i hyrbåtarna om någon vecka. Även om det är kämpavillig öring som folk mest är ute efter så får vi inte glömma laxen heller, det brukar ju komma upp någon kring 20 kilo, berättar en glad och förväntansfull Annelie Hamrin.

Läs även om detta i Fiskejournalen:

Nytt fall prövas – vill att fiske ska räknas som friskvård