Ny älvräddargrupp

Älvräddarna växer. En ny grupp har bildats i Halmstad och ytterligare en är på gång i Laholm. (Foto: Mats R Andersson)

Älvräddarnas samorganisation har bildat en grupp i Halmstad – och ytterligare en är på gång i Laholm. Peter Vulcan är initiativtagare och välkomnar nya medlemmar.
Samtidigt som bilder av döda laxar som stångat sig blodiga mot Statkrafts betongfundament i Laholm sprids, står en ny Älvräddargrupp i startgroparna. Peter Vulcan bor i Halmstad och blev nyfiken på hur vattenmiljö och fiskevård fungerade i sitt närområde. Insikten blev att något måste göras. När han sedan träffade representanter från Älvräddarna under Sportfiskemässan föll alla bitar på plats. Han blev medlem i organisationen och strax därpå blev han engagerad i sitt första ärende.
– Under hösten så fick jag förfrågan om att arbeta i ett vattenråd mellan Halmstad och Laholm, säger Peter.
Sedan dess har det rullat på och nu vill Älvräddarna och Peter bilda en grupp även i Laholm. Med tanke på den senaste tidens mediala uppmärksamhet om laxens prekära situation nedanför Statkrafts anläggning, så borde många vara intresserade av att gå med i gruppen.
Vill du gå med i någon av de lokala Älvräddargrupperna Halmstad eller Laholm? Kontakta Peter Vulcan på 070-216 11 60 alternativt peter.vulcan@home.se.
För mer information, klicka här.
Morgan Fihn