ANNONS

Ny bok för fjällsugna

Lena Hedman och Erika Enequist lanserar en nya bok om svenska fjällen.
ANNONS

Fjällturismen ökar och många väljer att besöka våra nordliga breddgrader tillsammans med fiskespö med förhoppning om fiskelycka. För att inspirera, vägleda och informera har författarna Lena Hedman och Erika Enequist i dagarna lanserat boken Fjäll, våra skönaste turer till fots och på skidor.

Även om boken inte fokuserar på fiske finns gott om lärdomar och tips, som du som fjällfiskare kan dra nytta av.
– Allt fler är intresserade av vandring, och det kan gärna kombineras med fiske. I fjällboken skriver vi om turer i hela fjällkedjan, där man  med fördel kan ta med sig fiskespöet. Vi beskriver även mer okända områden, till exempel en led med stugor längs Vindelälven uppströms Ammarnäs och Jämtlandsfjäll med smala stigar invid små tjärnar nära Anarisstugan, säger frilansjournalisten Lena Hedman som även skriver för Fiskejournalen. Hon har gjort boken tillsammans med kollegan Erika Enequist.
Även vinterturer beskrivs, och i boken finns faktakapitel om utrustning med allt från friluftskök till turskidor, utemat, bästa kaffet, boende i tält och fjällstuga och om att skåda fjälldjur som raggiga myskoxar, kungsörnar och fina fjällblommor. Boken är på 260 sidor, illustrerad med bilder och ges ut på Votum förlag.

Publicerad: 09 November 2019
Av: Anders Holm
ANNONS