Ny drömabborre för Dejan

Dejan Milosevic med en väldig vårabborre på 49 centimeter och 2,25 kilo. Foto: Tobias Ekvall

Abborresset Dejan Milosevic fångade nyligen en fantastisk abborre under ett kvällspass i vårsolen. Fisken bjöd på ett stenhårt hugg och vägde in på 2,25 kilo.

Dejan Milosevics abborr-cv är svårslaget med flera mäktiga fiskar över två kilo – och dessutom ett riktigt monster som passerade trekilosstrecket.

Hans senaste tvåplussare kom under ett kvällspass tillsammans med den mångsidiga storfiskaren Tobias Ekvall. En nio centimeters Shad Teez i färgen Motoroil föll  fisken i smaken och en randig jägare på 1,5 kilo fick vända i båten.
Men snart kom ett hugg från något ännu större.

”Hugget kommer stenhårt!”

– Jag känner först en liten stöt på betet och stannar upp några sekunder, flyttar Shad Teezen sakta lite fram och stannar upp på nytt. Hugget kommer stenhårt! Snabbt mothugg och jag känner att det är en bättre fisk. Fisken går tungt på botten. Med en jämn press får jag sakta upp den och blir knäsvag när jag ser den i vattnet. Tobias håvar fisken och den är riktigt grov. När vågen stannar på imponerande 2,25 kilo känner jag en enorm glädje och är lite skakig i benen, berättar Dejan.

Foto: Tobias Ekvall

Stort grattis till en riktig drömfisk!

Hans Hällman