Ny intressant tävling för metare

Ny tävling för dig som diggar mete - kolla in SpecimenTian. Foto: Christian Ottosson.

Gänget på Swedish Anglers arrangerar en rikstäckande tävling för metare. De vill genom tävlingen inspirera svenska folket att leta sig utanför bekvämlighetszonerna för att finna nya intressanta vatten.

SpecimenTian som Swedish Anglers nya tävling heter kommer röra om lite i grytan bland de få tävlingar som anordnas inom metesfären. Tanken med tävlingen är att man genom öppet sinne ska lösa gåtan med att fånga tio olika arter i tio olika vatten – vatten som är tillgängliga för alla. Endast mete är tillåtet och under tävlingsperioden ska det finnas öppet vatten för alla inom rikets gränser. Tänket kring tävlingen är öppet för att diskuteras vidare och alla som vill lägga näsan i blöt har chans att påverka, något Christian Ottosson på Swedish Anglers tycker är viktigt:

– Det här är första året vi kör tävlingen och vi kommer via tävlingsdeltagare och Swedish Anglers forum ha löpande diskussioner för att göra detta till en så levande och bra tävling som möjligt, och besöker du Sportfiskemässan så kom gärna förbi Metetorget, där finns vi på plats hela helgen.

…lösa gåtan med att fånga tio olika arter i tio olika vatten – vatten som är tillgängliga för alla.

Vill du veta mer om SpecimenTian? Besök: www.specimentian.se för mer information om tävling och har du några frågor så kan du skicka in dem via formuläret.