Nya salta rekord

Två nya svenska rekord har hissats upp från ”10-gradarn”, långt ut i Skagerrak. Olof Ohlsson och Sten-Sture Jönsson heter de nya rekordhållarna, för vitrocka respektive blåkäxa.
Utfiskningen och skövlingen av kustnära, svenska vatten har inneburit att den som siktar på storfisk måste ge sig långt ut till havs. Några välutrustade och rutinerade svenska havsfisketeam brukar varje år göra långresor, för att om möjligt hitta extra stora exemplar av marina fiskar.
Ett av dem är Kungsbackagrabbarna på Confidence som regelbundet kommer hem med något svenskt rekord från sina långresor. Den här gången gick resan till ”10-gradarn” och hem kom de med en vitrocka som i land kontrollvägdes till 11,7 kilo vid en längd av 122 centimeter. Tidigare rekordet innehades av en av grabbarna i gänget, Håkan Wing, men han fick alltså nu lämna det ifrån sig till Olof Ohlsson.
Peter Nilsson, Sten-Sture Jönsson och dennes son Joel följde tio dagar senare i Confidence kölvatten, med Peters båt Haddock. De fångade flera fina långor och vitrockor, men metade också målinriktat efter den lilla hajen blåkäxa. Två över svenska rekordvikten kom upp och nu kan alltså Sten-Sture Jönsson titulerade sig svensk rekordhållare för blåkäxa med 0,906 kilo.
Svenne Andersson

Olof Ohlsson och Sten-Sture Jönsson med sina nya svenska rekord.

Olof Ohlsson och Sten-Sture Jönsson med sina nya svenska rekord.