Nybyggaranda vid Vättern ett lyft för sportfiskare

Hamnkapten Göran Lindman hälsar välkommen till Granvik. Foto: Per Lindberg
ANNONS

Rensrum, pentry, toaletter. Populära Granvik trappar upp med en ny anläggning till sommarsäsongen 2021. Perfekt beläget vid rampen i gästhamnen, rapporterar Fiskejournalens medarbetare Per Lindberg.

Fiskeguide Ove Johansson med en fin Vätternröding.

Varje fiskare har sitt favoritställe och i trollingkretsar klingar Granvik bekant. Namnet har en viss nimbus ända sedan salige fiskjournalisten Jan Olsson några decennier sedan gjorde den idylliska orten känd. Inspirerande skildringar av tungviktiga blanklaxar och jämförelser med Stora Sjöarna i Amerika satte platsen på kartan och sedan dess har Granvik fortsatt att utvecklats.

Vid vårt besök sista helgen i maj stod ett 20-tal trailerekipage parkerade. Ingen slump kan man tro med fiskevattnen alldeles utanför och service i form av ramp, hamnplatser och boende. Lägg till renoveringen av stugorna och den populära hamnkrogen framstår Granvik i Vätterns nord-västra hörn som en av sjöns bästa destinationer för det trailerburna båtfisket.
Lagom till sommarsäsongen 2021 bättrar man på med en ny servicelokal. Ett rejält bygge hamnkapten Göran Lindman tror på.

Granvik välkomnar med ordentlig ramp och ordning och reda.

– Intresset för Granvik ökar bland båtturister och spöfiskare, liksom kräftfisket drar en hel del folk framåt hösten. Utöver hygienutrymmen med toaletter och pentry med kyl och frys är vi stolta över rensrummet med rostfria bänkar, spolmöjligheter och hoar med avfallskvarnar för smidig hantering av fiskrenset, berättar Göran och visar runt när ännu febril aktivitet råder för att färdigställa området runt byggnaden.
Vi lyfter på hatten för Karlsborgs kommun och turistentreprenören Granvik Event och ser fram mot ett provfiske i sommar.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 5 dagar sedan
Av: Anders Lundin
ANNONS