ANNONS

Nytt fall prövas – vill att fiske ska räknas som friskvård

Tycker du också om när fisken bestämmer? Visste väl det! Testa världens hårdaste spinnfiske efter blåfenad tonfisk. (Foto: Mathias Arnham).
ANNONS

För många av oss sportfiskare är det naturligtvis en självklarhet, nämligen att fiske är världens bästa rekreation och borde räknas som friskvård. Nu kommer ett färskt fall att prövas av Skatteverket.

Det är Harasjö fiskecamp i Olofström som går i bräschen för att Skatteverket ska godkänna att man kan använda sitt friskvårdsbidrag till fiske. Anledningen är den pågående krisen kring coronaviruset, där många företag lider hårt av uteblivna intäkter. Harasjö fiskecamp har vanligtvis många utländska gäster, och eftersom dessa inte kan komma i samma utsträckning under restriktionerna så drabbar det företaget.

Fiskecampen har nu skrivit till Skatteverket och bett dem ändra sitt regelverk, rapporterar Blekinge läns tidning. En kommentar från Skatteverket är att lagen är uråldrig och behöver ses över, men att man på Harasjö fiskecamp inte kan räkna med någon snabb regeländring.

Läs även om detta nya lagförslag:

EU-förslag kan bli dråpslag för svenska fritidsfiskare

 

Publicerad: 06 April 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS