Nytt PB väntade vid slutstationen för Mårten

Mårten Sandkvist med sin efterlängtade storgädda. Foto: Tommy Sundberg

Om man inte hittar drömgäddan på hemmaplan så får man åka nästgårds, och kanske ännu längre. För Mårten Sandkvist från Bollnäs slutade en välplanerad tripp med nytt personligt rekord.

Gäddan som väntade vid resans slutmål var hela 14 090 gram tung, och är en av de största som rapporterats in till Fiskejournalen under sommaren.

Mårten Sandkvist berättar själv om det lyckade fiskafänget:

– Det var så att jag länge hade funderat på denna sjö och trott det fanns god potential för stor fisk, men då det är lite för långt att åka över dagen så måste det stämma. Så jag och min kompis Tommy Sundberg åkte på fredagen då han slutade jobbet och redan på första kvällen så kom storgäddan som fisk nummer fem ungefär, efter endast fyra timmars fiske. Fisken fångades på vertikalfiske och betet var en stor gösjigg, 8″ twinteez.

Mårten konstaterade också att gäddan var i sommarkondis, och kanske inte så stark som man kan tro. Lösningen får helt enkelt bli att komma tillbaka och försöka fånga den igen.

– 120 centimeter och 14090 gram får man ändå vara nöjd med, vilket var nytt personbästa i vikt. Nästa gång tar jag den fet och 15 kilo tung, säger Mårten och skrattar.

Fiskejournalen uppmuntrar alla läsare att rapportera in era storgäddor och andra troféfiskar till oss!

Läs även om det oväntade mötet på fisketuren:

Plötsligt fick fiskarna sällskap av simmande björn