Oskars storabborre står sig verkligen i längden

Oskar Wilnersson med sin långa abborre på 54 centimeter.
ANNONS

För några veckor sedan rapporterade Tobias Ekvall in årets tyngsta svenska abborre på 2310 gram. Nu har årets hittills längsta abborre nått spalterna också. Det var Oskar Wilnersson som fångade en bjässe på hela 54 centimeter.

Platsen var klassiska Kalmarsund, där han och teamkamraterna i Mojoboats (Eric och Richard Thunberg) hade ett sanslöst bra fiske nyligen. De lyckade navigera helt rätt i konkurrensen med de andra båtarna och fick upp två abborrar över drömgränsen 2 kilo. Oskar Wilnerssons fisk vägde 2210 gram och var 54 centimeter, och dagen efter fick Eric Thunberg en nästa lika lång på 53 centimeter och 2120 gram!

–  Nu i efterhand känns det helt magiskt att få landa en sådan superborre. Det är sjukt, konstaterar Oskar Wilnersson.

Nu intensifieras jakten på de stora abborrarna i Kalmarsund, och frågan är om någon hinner bräcka de två stora fiskarna som Tobias Ekvall och Oskar Wilnersson rapporterat in?

– 1 april inträder fiskeförbudet i Kalmarsund på gädda och abborre, och därefter kommer jag lägga mycket tid på gäddan i Blekinge och Västerviks skärgård, säger Oskar.

Han har också andra mål än att sätta personliga rekord i abborrefångster.

– Jag har många tävlingar inplanerat 2019. Målet är att komma vidare till SM-final i gädda, samt att komma vidare till final i höstborren!

Grattis till den fina abborren säger vi på Fiskejournalen!

Läs också om Tobias Ekvalls jättefisk!

Blir Tobias praktfisk Sveriges största abborre 2019?

Publicerad: 21 March 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS