Pris till Mörrums Kronolaxfiske

En vacker våröring från Mörrumsån. Foto: Mörrums Kronolaxfiske
ANNONS

Travel News och Ekoturismföreningen delade i måndags ut priset Grand Travel Awards Ekoturismpris. Mottagare blev Mörrums Kronolaxfiske, som i fjol utförde en lång rad insatser för både besökare och fisk.

Mörrumsån är ett av Blekinges mest välbesökta resmål, med 10 000 fiskedagar och 250 000 besök i Laxens hus. Dessa genererar årligen bortåt 50 miljoner kronor i intäkter till bygden och verksamheten är ett lysande exempel på svensk ekoturism.

Foto: Mörrums Kronolaxfiske

Under förra året erbjöd företaget nya upplevelseprodukter, samtidigt som man återställde sträckor av Mörrumsån till förmån för bland annat lax och havsöring. Insatserna tycks ha fallit Travel News och Ekotursimföreningen i smaken, eftersom de nu förärar Mörrums Kronolaxfiske det prestigefyllda priset.

”Att vi kan kombinera ett värdskap i världsklass med att långsiktigt utveckla Mörrumsåns ekosystem känns väldigt inspirerande”

– Vi är naturligtvis oerhört glada och tacksamma för det här erkännandet. Att vi kan kombinera ett värdskap i världsklass med att långsiktigt utveckla Mörrumsåns ekosystem känns väldigt inspirerande, säger Ida-Maria Rigoll, platschef på Mörrums Kronolaxfiske.

Ida-Maria Rigoll firar priset. Foto: Mörrums Kronolaxfiske

Arbetet med att satsa på fisken slutar inte med detta. Under 2019 kommer Mörrumsån att befrias från vattenkraftverket i Marieberg, vilket ger fler lek- och uppväxtområden för både lax och havsöring.

Stort grattis till det fina priset!

Läs mer här.

Hans Hällman

Publicerad: 16 February 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS