Protest mot laxodling

I en stor, gemensam aktion, ställer människorna i British Columbia upp för den vilda laxen. I ett upprop i samband med Alla hjärtans dag krävde de att norska laxodlingar ska bort från Kanada.
Norsk laxodling har under det senaste decenniet expanderat våldsamt, långt utanför det egna landets gränser. I dag finns de norskägda odlingarna lite varstans, bland annat i vattnen utanför British Columbia. Alla laxodlingar är ett hot mot de vilda laxstammarna i området, på grund av genetisk förorening och på grund av sjukdomsspridningen.
I en stor aktion har sportfiskare, studenter, affärsmän och allmänhet protesterat mot laxodlingarna. I samband med Alla hjärtans dag delade de ut dekaler och arrangerade protesttåg. En delegation sökte också upp den norska ambassaden och bad dem skicka ett meddelande till kung Harald i Norge, att kanadensarna inte vill ha de norska laxodlingarna i sina vatten.
Läs mer och stöd kampen för den vilda atlantlaxen HÄR.
Svenne Andersson

Laxvännerna i British Columbia har tagit fram ett speciellt Alla hjärtans dag-kort som de bland annat skickat till den norske kungen.