Rekord för Livlinan – så mycket samlades in

Livlinan satte nytt insamlingsrekord detta år.
ANNONS

Betesbyggare och fiskeguider är ett generöst släkte. Vad annat kan man säga när det är dags att summera Livlinan 2020? Nästan 375 000 kronor samlades in via Tradera till förmån för Barncancerfonden.

Glasspinnebetet av Kent ”Rockabilly” Olsson drog in mest pengar.

Det råder stiltje på den fysiska evenemangssidan på grund av pandemin, men de digitala forumen och mötesplatserna frodas minst sagt. Auktionen Livlinan samlade detta år flera deltagare än någonsin, och förutom betesbyggare så anslöt flera av landets mest namnkunniga guider. Resultatet blev också därefter. Målet att samla in 100 000 kronor överträffades mångfalt, närmare bestämt landade det på 374 235 kronor.
Den som dragit i trådarna detta år är Jakob Lindahl från Ekerö, som tog över efter grundaren Janne Knutsson. De kan konstatera att Kent ”Rockabilly” Olsson levererade betet som drog in mest pengar på auktionen, nämligen 6 800 kronor.
– Ja, helt otroligt. Dyraste betet i år igen, jag är jätteglad, säger Kent till Fiskejournalen.
Fiskejournalen berättade nyligen om betet som han tillverkat av glasspinnnar, och uppenbarligen föll det budgivarna i smaken.

Nämnas kan att fjolårets insamling genererade 240 000 kronor, så det handlade om ett nytt rekord med råge.
Med tanke på det växande intresset för Livlinan så gissar vi att rekordet bara kommer att stå sig ett år framåt. Applåder till alla er som bidraget, från oss på redaktionen.

Publicerad: 21 november 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS