Riktig rysare när Team Slips rodde hem 50 000 kronor

Team Slips tog hem segerchecken på 50 000 kronor i Pike Open under Swedish Game Fair. Foto: Arrangörerna
ANNONS

Swedish Game Fair Pike Open, med 50 000 kronor till segraren, blev precis den rysare som arrangörerna hoppats på. Rutinerade Team Slips säkrade segern under de absolut sista kasten!

Det blev spännande för både publik och deltagande team när Pike Open avgjordes vid Tullgarns Slott under Swedish Game Fair, där det gällde att fånga de fem längsta gäddorna. Tack vare en stark slutspurt så kunde förra årets vinnare av Swedish Pike League ta hem segern. Magnus Holtmar, Olle Lundstedt och Rasmus Grebacken visade varför de är landets högst rankade gäddteam.

– Framför allt förra året gick det väldigt bra för oss, men det här var första gången som det släppte i år, berättar Magnus Holtmar för Fiskejournalen.

Han berättar dock att det var ytterst nära att de hamnade utanför prispallen.

– Det var rätt så tufft. Det var liverapportering fram till 14, och då hade vi bara 350 centimeter, vilket vi insåg inte skulle räcka eftersom ledarna hade 418. Vi gjorde därför en del förändringar och avslutade på ett ställe som vi kände till sedan tidigare. Där hittade vi braxätande gäddor, och fick tre snabba fiskar på bara en halvtimme. Den sista på 94 centimeter tog faktiskt på sista kastet, berättar Magnus Holtmar.

Därmed kunde de överta ledningen på 458 centimeter, med ganska god marginal före tvåan Karlström Baits (435 cm) och Team Gäddslem (378 cm).

Alla resultat från tävlingen hittar ni här!

Nästa heta uppgift för Team Slips väntar redan till helgen då SM-finalen ska avgöras vid Roslagskusten.

Läs om fler heta tävlingsfiskare:

Stora laxfiskar tar Oldschool Specimen till toppen

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 27 May 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS