Så ska Bohuslän få ett fiske i världsklass

Fjordsystemen i södra Bohuslän är till glädje för många, inte minst under vårfisket efter havsöring. Nu ska Havsöringsvägen bli verklighet. Foto: Anders Nicander
ANNONS

Krokoms kommun i Jämtland har Fiskevägen. Nu ska Bohuslän få Havsöringsvägen. Det står nämligen klart sedan ett nytt projekt beviljats pengar för att utveckla sportfisket.

Havsöringsvägen är ett samarbetsprojekt där man vill utveckla Bohuslän till en sportfiskedestination i världsklass. Det hela rör sig om ett så kallat Leaderprojekt, som ska bidra till lokalt ledd utveckling.

Projektet sträcker sig över både Leader Södra Bohuslän och Leader Bohuskust och gränsbygd, från Kungälv i söder till Strömstad i norr. Man vill ta tillvara på möjligheten till landnära fiske efter självreproducerande vild havsöring genom att kartlägga området, lyfta fiskeplatser och de faciliteter som finns i form av boenden, ramper, butiker restauranger, samt marknadsföra detta både nationellt och internationellt och på så sätt bidra till en positiv utveckling av besöksnäringen.

Projektet drivs av Stenungsunds kommun och har sammanlagt beviljats 904 335 kronor från båda leaderområdena.

Läs om Fiskejournalens nya satsning:

Fiskejournalen köper Fiskefeber

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 30 December 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS