ANNONS

Sanslöst resultat gav Savage Gear segern i finalen

Jonathan Nordin med sin gädda på 121 centimeter. Han och kompisarna i Savage Gear Northern Influence vann Sommargäddans final. Foto: Privat
ANNONS

Team Savage Gear Northern Influence fick ett wildcard till Sommargäddans final. De tackade för inbjudan genom att vinna hela tillställningen – där en sanslöst stark inledning var segermelodin.

Sommargäddan 2019 lockade otroliga 504 lag, och det var förstås mycket prestige och ära som stod på spel i finalen som avgjordes 31 augusti-1 september. När krutröken lagt sig så var det inte några av grundomgångens zonvinnare som hade samlat ihop bäst resultat, utan det var ett av lagen som tävlade genom wildcard, nämligen Savage Gear Northern Influence. Redan första tävlingsdagen så samlade de ihop otroliga 589 centimeter med sina fem längsta gäddor, där Jonathan Nordin satte ribban med ett exemplar på 121 centimeter.

Den andra tävlingsdagen fortsatte i samma tempo, och när slutsignalen ljöd på söndagskvällen så hade Savage Gear Northern Influence utökat totallängden till 599 centimeter, med en toppfisk på 125 centimeter.

Tävlingsledaren Daniel Lövstedt tappade nästan hakan när han såg vilka fiskar som Savage Gear Northern Influence rapporterade in.

– Helgen har varit helt otrolig. Efter tre timmar hade Savage Gear runt 570 centimeter, vilket är det sjukaste jag varit med om. Grabbarna vet vad de sysslar med, konstaterar Daniel Lövstedt.

Tävlingsvattnet i finalen var valfritt, och många undrar förstås var vinnarhålet ligger placerat i vårt avlånga land.

– Var de fiskar kommer att förbli ett mysterium, men jag tror att folk skulle bli förvånade om de visste, säger Daniel och skrattar.

Tvåa i finalen placerade sig Team Eptm med 542 centimeter, och trea blev Team RDK med 530 centimeter. Hela resultatlistan hittar ni här.

Läs om nya fiskeregler här:

En öring och tre gäddor – här är de nya fiskereglerna

 

 

 

 

Publicerad: 02 September 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS