Satsa på hållbar sushi!

ANNONS

Satsa på råvaror som kommer från hållbara fiskbestånd, uppmanar Världsnaturfonden (WWF) svenska fisk- och sushirestauranger. För att uppmuntra restauranger att ställa upp startar WWF en tävling.
Den restaurang som mest bidragit till skyddet av hotade fiskarter kommer att vinna, säger WWF i ett pressmeddelande om sin nya kampanj. I den uppmanar organisationen restauranger att fasa ut rödlistade fiskarter, enligt WWF-guiden, från menyn. I början av 2012 koras vinnaren.
– Restauranger och grossister har en stor möjlighet att påverka, förändra och bidra till en ökad konsumtion av ”gröna” fiskar.  Tänk nytt – fasa ut rödlistade arter och skaldjur från sushimenyerna och satsa mer på miljömärkta alternativ och hållbart producerade lokala och säsongsanpassade råvaror, säger Inger Näslund, expert på fiskefrågor på WWF.
Tillsammans med andra naturskyddsorganisationer och folk från restaurangnäringen har WWF skrivit en debattartikel i Svenska Dagbladet.
Svenne Andersson

Konsumtionen av sushi hotar den biologiska mångfalden, eftersom många av råvarorna kommer från rödlistade fiskarter. (Foto: Bruno Arnold, WWF)

Publicerad: 23 February 2011
Av: Fiskejournalen
ANNONS