Se när 11-årige Theo fångar sensationella rekordet

Sveriges största spöfångade bonito någonsin. Foto: Maria Björkman

Ett av årets häftigaste fiskafängen utspelade sig i lördags på Västkusten. Det var 11-årige Theo Björkman som fångade en bonito i rekordformat – till hela familjens stora glädje.

Det bubblar fortfarande av känslor i familjen Björkman efter händelsen i lördags, som garanterat blir ett minne för livet. De hade varit ute och fiskat makrill och vitling längs Halländska kusten, och på vägen hem beslöt de sig för att göra ett stopp vid kända bonitostråket Bua. Det dröjde inte länge förrän ett stort exemplar högg Theos wobbler, och under dramatik så kunde den slutligen landas i båten.
– Den var 68 centimeter lång och vägde 3,83 kilo. Vi har inte hört talas om någon större som fångats i Sverige, säger mamma Maria Björkman.

Hon har rätt. Såvida deras våg stämmer så är det med råge den största bonito som har registrerats i Sverige. Det gällande rekordet är på 2 850 gram och 64 centimeter, och innehas av Niklas Petersson sedan september 2020. Nedan kan du se filmen som mamma Maria spelade in, som redigerats och lagts ut av KSK Ungdom Kungsfiskarna. Fiskejournalen återkommer med ett snack med den lycklige fångstmannen fortast möjligt, det vill säga när han kommit hem från skolan …
– Jag står och skriker på filmen, men det var svårt att vara lugn, hälsar Maria Björkman med ett skratt.