Skottland rockar

Flera rockor uppemot 90 kilo blev en fantastisk höjdpunkt när Ulf Stahre och några av hans bästa fiskekompisar på nytt besökte Skottland.
När Ulf inte guidar andra till spännande fiskeupplevelser drar han själv gärna iväg ut på något häftigt havsfiske. Ett par gånger har turen gått till Skottland och i år återvände Ulf, tillsammans med sambon Eva, systern Gunilla, samt Mikael Åksson och Rosmarie Larsson.
”Vi tog några turer med färjorna ut till de otroligt vackra öarna utanför Oban och när det var dags för fiske tog vi ut med Ronny Campbell på hans Laura Dawn. Det var mycket roligt att träffa denne trevlige man igen”, skriver Ulf i ett brev till FJ.
Han beskriver ingående det avancerade glidande enkrokstackel som Ronny delade med sig av och som uppenbarligen var mycket effektivt. Gänget fick inte mindre än fem stora slätrockor. Ulf själv var mycket nöjd med sitt livs första slätrocka, men med sina 47 kilo hävdade den sig inte mot de fiskar Mikael Åkesson (88 och 86 kilo) och Rosmarie Larsson (86 och 84 kilo) fångade.
”Vad jag vet har ingen kvinnlig svensk havsfiskare gjort samma bedrift”, skriver Ulf.
Svenne Andersson

Rosmarie Larsson och skepparen Ronny Campbell med en av de stora slätrockorna som fångades utanför Oban.