Slutspurt innan förbudet – drog upp över 50 kilosborrar

Rasmus Ekblad och kamraten Philip Swidén nådde halvvägs till 100 kilosborrar.

Nedräkningen inför Sportfiskemässan i Jönköping är igång på allvar. En som laddade upp med lite abborrgodis i helgen var Rasmus Ekblad, från just Jönköping. Han och kompisen lyckade med bedriften att dra upp över 50 abborrar över kilot på en och samma dag.

Jiggar med lätt skalle är melodin för storabborre.

Det är inte bara nedräkning inför Sportfiskemässan, utan även inför fiskeförbudet i Kalmarsund, som gäller från 1 april. Det har strömmat in rapporter om storabborrar från området under hela mars, och många nöter på in i det sista för att sätta personliga rekord. Som exempelvis Rasmus Ekblad och kompisen Philip Swidén. De hade ett sjukt fiske i helgen med, där de nådde halvvägs till 100 kilosbitar.

– Vi lyckades tillsammans pilla upp 52 stycken och ett snitt på 1300 gram, och en toppfisk på hela 2020 gram och 49 centimeter, berättar Rasmus för Fiskejournalen.

Betet för dagen var Gatorgum 9 centimeter för Rasmus del. Hans bästa tips är att använda lätt skalle så att det tar längre tid för jiggen att slå i.

– Men nu blir det att köra mycket gädda i vår och låta abborren vila i Kalmarsund, med tanke på förbudet som gäller. Ett förbud som är avgörande för det fisket man kan uppleva, säger Rasmus Ekblad.

Ni kan följa grabbarna och deras fiske på @ekblad_fishing och @fishing_philip.

Läs om säsongens längsta inrapporterade abborre:

Oskars storabborre står sig verkligen i längden