Små fiskare med stora fiskedrömmar i Jormvattnet

Nöjd fångstman, Viktor Bruvoll Jönsson med en grann öring.
ANNONS

Det bästa sättet att fira sommaren är förstås med ett fiskespö i hand vid ett vackert fiskevatten. Här kommer en inspirerande rapport från Jormvattnet i nordligaste Jämtland.

Det var Marika Hopponen på anrika Jormvattnets fiskecamp som bestämde sig för att föryngra medelåldern på fiskegästerna inför denna säsong, och det gjorde hon genom att bjuda in till två fiskeläger för barn. Det var ett dagläger och ett övernattningsläger, och det kom barn från både Stockholm, Göteborg och andra delar av landet.
– Det var superkul. Jag hade 9 barn på daglägret, 6 tjejer och 3 killar. På övernattningslägret var det 7 killar, berättar Marika för Fiskejournalen.

Alvie Pålsson fick känna på urkraften i vild fjällfisk.

FLER LÄGER I FRAMTIDEN

Det landades både vilda öringar och rödingar, och en sannolik gissning är att några av dem kommer att återvända hit till Jätten Jorms land, där den klassiska filmen Dunderklumpen spelades in.
– Det bästa är att se glädjen när fisken landas, det är nästan obetalbart! Min förhoppning är att väcka lust till att vistas i naturen, hitta det magiskt roliga med fisket och finna nya vänner och gemenskapen man får med det intresset. Visionen är att genomföra minst ett dagläger och ett övernattningsläger per sommar, berättar en nöjd Marika Hopponen.

För övrigt kan det noteras att det varit högtryck på turismen denna sommar i områdena kring Jormvattnet, där den stora magneten varit Vildmarksvägen över Stekenjokk.

Publicerad: 28 augusti 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS