”Smarta” Spydro filmar huggen

Sportfiskekameran Spydro uppges vara den första ”smarta” fiskekameran för undervattensbruk, genom att den automatiskt spelar in allt spännande som händer och skickar filmerna direkt till din mobil. 

Många har upptäckt hur kul det är att filma fisken när betet attackeras. Ett flertal kameror finns på marknaden och snart kommer sannolikt ytterligare en. I alla fall om Spydros satsning via Kickstarter blir framgångsrik. Spydro finns alltså inte i butik än, utan kan i nuläget bara förbeställas via Kickstarter.
– Spydro är unik genom att den automatiskt spelar in korta videosekvenser när fisken hugger och sänder dessa till din telefon. Det gör att du inte behöver flytta över minneskort från kameran och leta igenom långa sekvenser för att hitta huggen, säger Edan Canning som är marknadschef på Spydro.

Kameran placeras enkelt på linan och aktiveras så fort den kommer i vattnet. Förutom den automatiska inspelningen av huggande fisk kan den även live-streama, insamla data om fiskevattnet, logga dina fiskepass och redigera filmerna så att de enkelt kan delas på sociala medier.

Den 14 centimeter långa kameran filmar full-HD i 1080, väger 85 gram och har en trådlös räckvidd på 90 meter.

Läs mer om produkten här.

Hans Hällman

Publicerad: 21 november 2017
Av: Hans Hällman