Spana in kolossen från Simrishamn – lyckan total efter lång kamp!

Vem ska lyckas trolla upp en större lax under 2022 än Robert Folkstrand? Foto: Privat

Laxen har börjat patrullera de klassiska stråken utanför Simrishamn – och det är några riktigt stora exemplar som leder tåget. Robert Folkstrand och hans kamrater trodde knappt sina ögon när de fick upp en riktig bjässe.

Robert Folkstrand har trollat en hel del under sitt liv, och faktiskt lyckats spränga drömgränsen 20 kilo förut, närmare bestämt 2015 då en vinterlax på 20,5 kilo klev på under en fisketur i februari.
Nu var det alltså dags för höjning. Och en rejäl sådan.
Robert trollade tillsammans med kamraterna Micke Dahlgren och Mawill Lüdenbach utanför Simrishamn lördagen 26 februari, och det blev en fisketur som de aldrig kommer att glömma.
– Vi fiskade på under eftermiddagen och när vi hade cirka 10 minuter kvar av dagen så bet laxen på och därefter följde en fight med darrande ben och kramp i armarna, berättar Robert för Fiskejournalen.

”Ska nog till ett mirakel”
Kampen varade i ungefär en timme innan bjässen äntligen tills låg i håven. Lyckan var total när de såg hur stor den var, och eftersom den hade klippt fettfena så valde de att ta med den in till land för vägning med vittnen och fotografering.
Vikten stannade vid hela 24,1 kilo, och längden 125 centimeter. Frågan är om någon ska lyckas fånga någon större denna säsong? Man kan också undra vad Robert ska ha för mål med sitt fiske efter denna framgång?
– Nu ska jag njuta av livet, för det ska nog till ett mirakel att få något större, konstaterar han glatt.
Grattis till en mäktig fisk, säger vi på redaktionen.

Glöm inte att följa Fiskejournalen på Facebook för fler spännande nyheter!

Publicerad: 27 February 2022
Av: Anders Lundin