ANNONS

Spännande arter att fiska på hösthavet: Paddtorsk

Paddtorsk bjuder på spännande mörkerfiske, enligt Mattias Jonsson. Foto: Privat
ANNONS

Nejdå, fiskesäsongen till havs är långtifrån över. Smörj upp rullen och fila krokarna, och ge dig ut på jakt efter roliga fångster från båt och land. Erfarne havsfiskaren Mattias Jonsson från Team Isola tipsar Fiskejournalens läsare om spännande arter på hösten.

Det förvuxna grodynglet!
Paddtorsk är en fisk som har ett säreget utseende, ofta gömd långt in i sina hålor och klippskrevor under dagarna men som under dygnets mörka timmar kommer fram för att jaga.

Så gör du:
Kustfiske är att föredra efter denna coola art, eftersom tacklet skall ligga så still som möjligt för att undvika bottennapp, vilket blir svårt från en gungande båt. Fiska gärna under dygnets mörka timmar på platser med gott som skrevor och stenar. Typiska ställen är där det finns sprängsten som rasat ned i vattnet.
Försök hitta platser där det är 10–15 meters djup intill land. För att märka nappen i mörkret används en klassisk ålbjällra som signalerar nappet i mörkret. Agna med räka och fiska gärna med flera spön samtidigt för att effektivisera chanserna. Bli inte förvånad om du får fler paddtorskar än annan fisk i mörkret!

Skitfiske på er – och glöm inte varma kläder, flytväst och god matsäck.
Här kan du läsa mer om arten Paddtorsk.

Publicerad: 19 oktober 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS