Sportfiskarna öppnar regionkontor i Jönköping

Mattias Larsson och Hanna Eriksson kommer jobba på Sportfiskarnas nya regionkontor i Jönköping. Foto: Sportfiskarna/Oscar Trowald

Nyligen öppnade Sportfiskarna regionkontor i Jönköping. Kontoret bemannas med två personer som ska jobba med fiskevård och aktiviteter för barn och ungdomar. Även integration och arrangerade fiskekvällar för ungdomar är två andra mål med kontorets verksamhet.

– I regionen runt Jönköping med den fantastiska Vättern och mängder av andra spännande vattendrag finns stor potential att utveckla mer aktiviteter och ett bättre sportfiske genom samverkan med länsstyrelse, kommuner och lokala fiskeföreningar, kommenterar Sten Frohm, Sportfiskarnas generalsekreterare.
Både Länsstyrelsen i Jönköpings län och Jönköpings kommun välkomnar det nya kontoret.
– Det är ett positivt besked att Sportfiskarna öppnar nytt kontor i Jönköping och vi tror att det kommer innebära ett stort lyft framförallt för barn- och ungdomars möjlighet att prova på fiske i området, säger Adam Johansson, fiskerikonsulent på Länsstyrelsen i Jönköpings län.
– Vi är mycket glada för att Sportfiskarna flyttar ett regionkontor till Jönköping och hälsar dem varmt välkomna! Vi ser fram emot ett nära samarbete för att fortsätta att utveckla friluftslivet i vår kommun och region – dess olika dimensioner och de friluftspolitiska målen kommenterar både Lisa Bergström, friluftsstrateg i Jönköpings kommun och Moa Lindvert Friluftslivssamordnare på Länsstyrelsen i Jönköpings län.
Det nya kontoret bemannas av regionalt ungdomsansvariga Hanna Eriksson och biologen Mattias Larsson. Kontoret är beläget på Östra Storgatan 67 i Jönköping.