Stadsnära fiske – boka in årspremiären redan nu!

Följ Fiskejournalens tips och fånga abborren mitt i stan!

Sportfisket har fått ett uppsving i pandemins kölvatten – och det är en sysselsättning som många kan utföra på gångavstånd. Fiskejournalen tipsar här om fyra stadsnära fiskevatten där det är läge att begå årspremiär.

1) Nyköpingsån. Här öppnar Sportfiskarna fiskekortsområdet 1 januari. Enligt dem själva så har det vandrat upp gott om öring under hösten, vilket borgar för ett bra fiske i främst nedre delarna av ån. Mer info hittar du här.

2) Norrköping. Den som är morgonpigg kan redan nu boka in 9 januari, eftersom premiären för 2021 kommer att ske just då klockan 6 på morgonen. Detta cityfiske är en populär och fiskevänlig del av Motala ström. Mer info hittar du här.

3) Malmö kanal. Här kan du njuta av ett abborrfiske av världsklass, även under årets kallaste månader. De senaste veckorna har det rullat in rapporter om fina fiskafängen. På denna länk hittar du några heta fisketips för just Malmö kanal.

4) Stockholm city. Japp, du behöver inte ta båten ut i skärgården för att uppleva ett häftigt fiske. Det finns flera fina strandhugg i city, där det finns chans till både abborre, gädda, öring och andra arter. Här i Fiskejournalen hittar du de heta tipsen om hur du förkortar tiden mellan huggen!