ANNONS

Starka reaktioner över dumpad fisk

Abborre låg dumpad efter pimpeltävling. Foto: Privat
ANNONS

Vad händer med fisken som fångas vid en pimpeltävling? Jo, ibland släpps den tillbaka, vissa gånger hamnar den på en tallrik … men tyvärr så förekommer det också att den dumpas.

Det är inte ovanligt att den fångade fisken lämnas åt sitt öde i samband med fisketävlingar, där totalvikten mäts. Vid tävlingar där längden mäts så är det däremot vanligt att fisken kan släppas tillbaka, om den är oskadd.

Inom vissa fiskevårdsområden används just pimpeltävlingar som ett sätt att reglera så kallade tusenbrödrabestånd. Nyligen upptäcktes en hög med dumpad abborre intill en sjö, där det hade arrangerats en fisketävling, och denne frågade sig om detta verkligen var okej. Fotografen lade ut bilden på sociala medier, och den fick snabbt spridning i fiskekretsar. Folk reagerade starkt över att det var abborre i fin matstorlek som hade dumpats, och att handlingen både var respektlös och ett oacceptabelt slöseri. Vissa arrangörer erbjuder både tävlingsdeltagarna och övrig allmänhet att plocka med sig fisken hem, så att den inte ska gå till spilla.

Hur som helst så är det ett ämne som tål att diskuteras. Vad tycker ni läsare, och vilka erfarenheter har ni?

Passa på att läsa om fiskekartan som snart lanseras!

Stora förväntningar på den nya digitala Fiskekartan

Publicerad: 11 February 2019
Av: Anders Lundin

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

Gunki GT FV frambromsad haspelrulle
Rek. Ordinarie pris 632 kr Fr. 337 kr Du sparar:
Storm 360GT Costal Mangrove Minnow 8 cm 7-pack
Rek. 89 kr Fr. 48 kr Du sparar:
Storm Gomoku Spin 6 cm 1-pack
Rek. Ordinarie pris 109 kr Fr. 76 kr Du sparar: 33 kr
ANNONS