Startskottet för Drömresan har gått

panama_city1_424

Utsikt över Panama City, sett från marinan där gruppen besökte en sportfiskebutik (foto: Mathias Larsson)

I morse väcktes Drömresenärerna av tropisk fågelsång från hotellets trädgård. Sedan bar det av till en fiskebutik i Panama city för att shoppa poppers.
Fiskejournalens årliga prestigetävling Drömresan, där sportfiskaren bakom den största, häftigaste och mest ärofyllt fångade fisken belönas med en resa. I år är resmålet Panama.
Klockan är nu 21.45 i Panama och i skrivande stund har vårt Drömreseteam ännu inte nått fiskecampen, utan sitter på en försenad buss och skumpar fram på mörka djungelvägar.
Nordic Sea Anglings camp ligger nästan längst västerut i detta, på bredden, avlånga land och omges av inget annat än Mangroveträsk. I havet alldeles strax utanför, börjar ett marint reservat fullt av spännande öar, grund och djupkanter. Det är där vi ska börja utforska fisket tidigt i morgon bitti.

Vinnaren, Fiskejournalen och ABU
Drömreseteamet består först och främst av vinnaren, Fredrik von Elern, som vann sin plats med en 111 kg tung hälleflundra fångad utanför Grebbestad. Ett svenskt rekord med extrem marginal.
Sedan har vi fotograf Martin Falklind, filmare Mathias Larsson och skribent Maria Ålander från Fiskejournalen samt ABU-representanten Anton Åsenlund.
Håll utkik efter våra fiskerapporter som kommer att strömma in under veckan!

Maria Ålander