Stora fiskar som jobb

Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.

Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.

Gotlänningen Nicka Hellenberg är storfiskare i alla bemärkelser. Förutom att han får många stora fiskar själv, har han också hand om det svenska storfiskregistret. Lyssna på Nicka på Sportfiskemässan i Kista den 22 mars!
Han har många strängar på sin lyra, Nicka Hellenberg. Han är journalist och fotograf för Fiskejournalen, han är trummis i flera band, han registrerar storfiskar åt Sportfiskarna, han är en flitig havsöringfiskare och hängiven ruda-metare. Dessutom är han en duktig bloggare.
I sitt föredrag på Sportfiskemässan, kommer Nicka främst att fokusera på spinnfiske efter stora havsöringar i Östersjön, och då kanske främst Gotland. Han kommer också att berätta varför havsöringarna ibland är så svårtrugade och hur man kan överlista dem genom att inte tro på ”gamla sanningar”.

Storfiskregistret
Jobbet med att registrera och sortera de 27 000 stora fiskar som finns i Sportfiskarnas storfiskeregister, är något Nicka också kommer att beröra i sitt föredrag. Nicka är med och utformar regler, utser svenska rekord och godkänner anmälda fiskar. Detta gör honom till en rutinerad bedömare av fiskars storlek och det är få bilder som kan lura Nickas tränade öga.
Alla Nickas talanger gör honom till en av de mer intressanta föredragshållarna under Sportfiskemässan. Nicka dyker även upp på scenen i andra sammanhang som konferencier och utfrågare.
Se Nicka Hellenberg på stora scenen lördagen 22 mars klockan 13.00
Ladda hem hela scenschemat här.
Maria Ålander