ANNONS

Svenberg ljuger

ANNONS

I torsdagens Göteborgs-Posten hävdar Sveriges fiskares riksförbunds ordförande, Henrik Svenberg, att bottentrålning inte är skadligt för miljön. Det är dags att Svenberg avgår från sin post och att Sveriges yrkesfiskeorganisation tar steget in i samtiden.
Henrik Svenberg säger till GP att det inte finns någon entydig forskning som visar att bottentrålning är skadligt för miljön. Ett påstående som är ungefär lika trovärdigt som om en representant för tobaksindustrin skulle hävda att rökning inte är skadligt för din hälsa. Han hävdar också att det inte finns något problem med  överkapacitet i Västkustens fiskeflotta. Detta samtidigt som forskarnas rapporter visar att det inte finns några tecken på att fisken är på väg att komma till baka i de svårt utfiskade kustvattnen.
Att ljuga är sällan bra om man vill framstå som trovärdig och med dessa lögner gör Svenberg den yrkeskår han representerar en stor otjänst och han visar, med all önskvärd tydlighet,  att man inte går i takt med tiden.
Det är dags att avgå, Svenberg. Och det är dags att svenskt yrkesfiske blir en sund och livskraftig del av den tid vi lever i.
Anders Nicander

Henrik Svenberg hävdar att bottentrålning inte är skadligt för miljön. (Foto: Anders Nicander)

Publicerad: 17 July 2011
Av: nicander
ANNONS