Svenska Karp-cupen växlar upp med All in-tävling

Dags att gå All-in på karp. Foto: Daveynin / CC 2.0
ANNONS

Nu kommer det en systertävling till Svenska Karp-cupen, som tillåter alla möjliga karpfångstvatten. Det vill säga att även stängda och syndikatsjöar är godkända som fångstvatten i All In-varianten.

– Trenden har gått i denna riktning och många anser att en sådan tävling ligger helt rätt i sin tid. Själva tävlingen går ut på att man kan samla på sig maximalt 15 karpar från minst 5 olika vatten runt om i Sverige, berättar arrangören Max Lösche.

Varje deltagares fångster räknas sedan ihop till en totalvikt. Den karpfiskare som har den största totalvikten vinner cupen. Att man kan anmäla max 3 fiskar från samma vatten (full pott blir alltså 3 fiskar gånger 5 vatten, 15 karpar) innebär att det blir en sund och rättvis spridning och det är inte bara supervatten som kan leverera totalsegern! Vill man köra hardcore så går det fint att anmäla färre än 3 fiskar från samma vatten.

Teoretiskt kan man alltså köra i 15 olika sjöar och anmäla en fisk från varje. Det är helt individuellt. Riktigt fina sponsorpriser väntar! Deltagaravgiften ligger på 300 kronor och tävlingen löper på under hela året till nyårsafton.

Om ni vill delta så kan ni skicka ett mejl med ert namn, en fångstbild och en kort presentation om er och ert karpfiske till: karp@specimen-svenskan.se

Läs mer om karpfiske i Fiskejournalen:

Birger bärgade segern i första upplagan av Karp-cupen

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 17 January 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS