ANNONS

Team Mousefishing – svenska mästare i gäddfiske!

Team Mousefishing, svenska mästare i gäddfiske. 2015 (foto: http://www.stingerproductions.se/)
ANNONS

SM-finalen i gäddfiske är avgjord och med flera fina fiskar i båten tar Tony och Andreas Andersson från Team Mousefishing hem förstaplatsen.
Under den gångna helgen gjorde hela 130 gäddfiske-team upp om årets mest prestigefulla titel – att bli svenska mästare i gäddfiske. Karlskronas skärgård var fylld till bredden av gäddfiskare från hela landet. När jag ber Tony ”Mouse” Andersson berätta om helgens SM-final i gäddfiske är han fortfarande bubblande glad:
SM tävlingen var något av de mest magiska vi varit med i vår fiskehistoria, hela upplägget var bra – talare, raketer, filmvisning och ett suveränt prisbord gjorde att vi verkligen kände oss som svenska mästare.
Tony berättar att redan första favoritviken levererade två fina hundraklubbare – en gädda på 110 och lite senare en fisk på 101.
– Under de två första timmarna var fisken mycket aktiv och vi hade kontakt med flera stora fiskar, var av två fina kom upp. Sen kom vinden in vilket resulterade i ett sämre fiske med endast några följare, berättar Tony.
Under eftermiddagen beslutade sig Tony och Andreas för att göra ett nytt försök på de stora fiskarna vilket visade sig vara ett lyckosamt.
– Vi hade fördelen att fiska på vårt hemmavatten vilket gjorde att vi kunde anamma tidigare erfarenheter. Jag har genom åren guidat många kunder i dessa vatten och tror mig ha bra koll på var fisken står. Melodin för eftermiddagen fick bli snabba, korta pass på våra absolut hetaste hotspots – detta resulterade i ytterligare tre fina fiskar vilket gav vårt vinnande slutresultat på 509 centimeter.

Melodin för eftermiddagen fick bli snabba, korta pass på våra absolut hetaste hotspots – detta resulterade i ytterligare tre fina fiskar vilket gav vårt vinnande slutresultat på 509 centimeter.

Förutom att Team Mousefishing tog hem SM-finalen vann även Tony Andersson 1:a-priset för de tre individuellt längsta fiskarna, och som om det inte vore nog pillade dessutom Andreas Andersson upp tävlingens längsta fisk på 110 centimeter.
Tony Andersson är förutom nykrönt SM-mästare i gäddfiske till vardags även betesbyggare. Med sina annorlunda spinnflugor, ”Mouse” har han gjort sig ett namn bland svenska gäddfiskare. Mouse-betena har många 10-plussare på meritlistan och har under de senare åren blivit ett omtyckt gäddbete.
— Under SM-finalen fiskade jag uteslutande med Mouse, färgerna som funkade bäst för dagen var ”Blue Parakeet” och ”Green Hornet”. Mina gamla trotjänare brukar fiska bra, flinar Tony.
Andra- och tredjepristagarna i tävlingen är gäddfiskarna i CWC Fishing team 1 och Kalmarsundsportfiske 2. Hela resultatlistan hittar du här.

 

Publicerad: 28 October 2015
Av: Mathias Arnham
ANNONS