Team Tre Krokars vassa premiär: Gädda på 15,95 kilo!

Många sprider fiskeglädje, men inte lika många vill avslöja var de fångar sina storfiskar. På bilden Robert Larsson och det övriga teamet i Team Tre Krokar, som inte har någon direkt koppling till artikeln.

Robert Larsson och de övriga medlemmarna i Team Tre Krokar har nu lagt ribban inför gäddsäsongen 2019. Gränsen att slå ligger på 15,95 kilo. Så mycket vägde praktfisken som de drog upp ur en sjö i Halland i helgen.

– Magiskt, fantastiskt och helt otroligt, är teamets kommentar till Fiskejournalen.

Gäddan var 127 centimeter lång och högg precis vid båtkanten. Kort sagt en upplevelse som de flesta gäddfiskare drömmer om.

Gäddan var bara några gram från 16 kilo.

Här är deras egna ord från den lyckade säsongspremiären:

”Först var det Fredrik som lirkade upp tre mindre gäddor på Jerk, kort därefter drog Rickard än välkonditionerad firre på Mouse-fluga, men efter det hände något som man annars bara drömmer om … Mitt framför fötterna på killarna som skjuten ur kanon öppnar sig ett gap som fullständig fick alla att skrika rätt ut! En helt enorm gädda hade precis inhalerat Robban’s T-bone shad precis vid båtkanten och total panik utbröt, men inom loppet av några sekunder låg hon vilandes i håven och det glädjetjutet som skreks ut över sjön missade inte ett djur i hela skogen!”.

Det visade sig både vara personligt rekord för Robert Larsson, och även den största gäddan som teamet någonsin tagit. Detta var den nionde gäddan över 120 centimeter som teamet fångat. Teamet medlemmar är Erik Antonsson, Rickard Edvinsson, Andreas Petersson, Jonathan Ledning, Fredrik Karlsson, Madelene Karlsson, Robert Larsson , Tobias Larsson och Henrik Jensen.

Läs om fler unga fiskare:

Fiskefrälsta fotografen Sofia har snart 30 000 följare