Titta på Theos koloss – rymdes knappt i håven!

Theo Sundin med jättelaxen från Ångermanälven. Foto: Privat

Fiskejournalen gratulerar 16-årige Theo Sundin till en av årets största landfångade laxar. Jätten som han drog upp ur Ångermanälven har blivit en snackis i Sollefteå.

Theo började fiska efter lax förra sommaren, och det dröjde alltså bara ett år tills han fick fisken som de flesta bara kan fantisera om. Hans tidigare personliga rekord låg på skapliga 14 kilo, och föga anade han vilken höjning det skulle bli när han plötsligt fick napp nära land.
– Det var bara lite lätta gung från början, så det var inte så att jag förstod att det var en sådan stor fisk. Den hoppade nästan direkt, nästan in på land, berättar Theo för Fiskejournalen.

Efter det så följde en rejäl fajt, med rusningar som drog ut halva rullen. Sedan bara stod den i starka strömmen och gick inte att rubba. 
– Men till slut så blev den trött efter en lång fajt och min kompis Patrik lyckades håva den. Det var först då jag förstod att det var en sådan stor fisk. Den fick knappt plats i håven. Det känns helt fantastiskt, både coolt och sjukt kul. 

Fisken vägde imponerande 22,2 kilo och var 125 centimeter lång.

Theos råd till andra fiskare som vill fånga storlaxen är att ta hjälp av någon som kan. Att följa med någon som brukar fiska lax och kanske få några tips av denne.
– Det gjorde jag. Jag vill ge ett stort tack till min gode vän Patrik Sunding för både håvningen men även allt jag har fått följa med på. Han har lärt mig så enormt mycket om fiske, och utan honom hade jag aldrig fått denna fisk, hälsar Theo som också tillägger att det förstås krävs mycket tid och lite tur för att fånga drömfisken.