Tommy Blomanders ljusskygga verksamhet ger jättegösar

Tommy Blomander med sin gös på 9.4 kilo som var 97 centimeter lång.
ANNONS

Det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder. Och det finns inte heller några fel tidpunkter – bara fel metoder. Fråga bara gösfiskaren Tommy Blomander från Hjältevad, som gärna lurar de stora fiskarna när de andra gått hem.

Ni som följer fiskeflödena på sociala medier har säkert sett Tommy Blomander posera med någon jättegös. Faktum är att han poserar med jättegösar häpnadsväckande ofta. Dessutom brukar han bjuda på lite extra krydda, eftersom han gillar att filma händelseförloppen genom ekolodets livescope. I slutet av oktober var han exempelvis ute med sin kajak och fångade en bjässe på 9.4 kilo och 97 centimeter, som han dokumenterade via livescope.

– Det är väldigt roligt med livescope. Det syns till och med hur fisken öppnar munnen när den hugger, säger Tommy Blomander till Fiskejournalen.

Under söndagen 4 november hade han återigen ett minnesvärt fiske, då det blev en ny supersize-gös i håven.

– Fisket var trögt, men när jag kom in i mörkret så vaknade gösarna till. Då lyckades jag få fyrs stycken över 5 kilo och med en fin topp på 8,7 kg och 93 cm. Betet för dagen en Storm joker vert 9 i färgen CA, berättar Tommy Blomander.

Hans tips är att inte åka hem bara för att solen går ned bakom horisonten.

– Stanna gärna kvar några timmar i mörkret, det kan ge oväntat resultat. Se bara till att ha ficklampa och utrustning så ni hittar iland på rätt ställe, för det är lätt att bli desorienterad i mörkret.

Tommy har fångat mellan 10-15 gösar över 90-centimetersgränsen under 2018, och nu siktar han på det svenska rekordet, som är 12.53 kilo.

– Jag fick en gös på 11.7 kilo i somras, och om jag exempelvis fångar en sådan fisk strax innan lek så kan det innebära nytt rekord. Men det är klart att drömgränsen är 13 kilo nu, säger Tommy.

Här kan du läsa om drömgösar vi minns:

Drömfiskar vi minns: Sveriges största spöfångade gös

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 06 November 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS