Trollingtävling stödjer cancerforskningen

trollin_mot_cancer
Den femte oktober är det trollingtävling på Kallsjön i Jämtland. Ett kul event och folkfest, men med en allvarlig underton. Pengarna går till cancerfonden och tankarna går till en trollingfiskare som just nu kämpar mot cancern på Umeå lasarett.
Det är Mikael Norrman, P-G Holmström och Håkan Karlström som står bakom arrangemanget i Huså vid Kallsjöns strand, bakom Åreskutan, nästa lördag. Tävlingen startar 09.00 och håller på till klockan 16.00. Det blir en dag med både trollingfiske efter främst canadaröding, men också en familjefest med servering, liveband, ridning och auktion. Alla aktiviteter sker till förmån för cancerfonden.
Initiativtagarna, som kallar sitt projekt för ”Trollingfiskare mot cancer” kommer också att informera besökarna om det så kallade Tobias Registret som jobbar med stamcellsdonation.
”Trollingfiskare mor cancer” har fått stort stöd från många trollingteam ute i landet, som trots att de kanske inte kan delta i just denna tävlingen, ändå har betalt in anmälningsavgiften.

Maria Ålander