Tunga fiskar på snabba jiggar

Från Bo Hall nere i  Kenya kommer ännu en entusiastisk rapport om huggsexa av olika spännande arter som kingfish, grouper, snapper och så förstås GT.
”De senaste dagarna har vi bättrat på vår statistik med flera stora GT men också snapper, grouper och diverse hajar. Vi ser också jagande stim av både små och större tonfiskar, wahoo och sailfish”, berättar Bosse som avslöjar att gänget ägnar mycket tid åt snabbt invevade jiggar, ”speedjigging”.
”När vi vevar in snabbt får vi fisk ända från botten på 80 meter och upp till ytan. Gång på gång har vi stora fiskar på, men dom biter av tacklen. Vi riggade om till kroktackel av heldragen tråd och då visade det sig att kroktjuvarna var kingfish, med en enorm, saxliknande tanduppsättning.”
Att det är fart i fiskarna illustrerar Bosse med att berätta att man har rullarna ställda på åtta kilos broms.
”Ändå drar en vanlig snapper eller grouper på 15 kilo lätt ut 40-50 meter lina. Och då ska vi inte  tala om de som väger 25 kilo eller mer. Då blir det mycket tuffare…”
Svenne Andersson

Bo Hall rapporterar entusiastisk om stora, starka fiskar som hugger på snabba jiggar, som den här stora och vackra groupern.