Ulricehamn får uppleva uppsvinget för tävlingsfiske

Team Bronko tog hem segern på Sämsjön. Foto: Ulricehamns Fritidsfiskare
ANNONS

Intresset för tävlingsfisket ökar, vilket gör att fler klubbar får finputsa sina färdigheter som arrangörer. Ulricehamns fritidsfiskare inledde en intensiv säsong genom att vara värd för Södra Älvsborgs Distriktsmästerskap i Gädda.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om Ulricehamns fritidsfiskare, som upplever ett uppsving för sin verksamhet. Att suget efter tävlingar är stort fick de känna på i helgen, då DM-tävlingen på Sämsjön skulle avgöras.
Max 30 lag fick delta, men det hade kunnat vara betydligt fler.
– Vi har fått mängder med mail och samtal angående att få anmäla sig eller stå på reservlistan, så vi hade säkerligen kunnat ha upp mot 90 lag, rapporterar Andreas Tafjord och Mattias Lundberg i arrangörsstaben.

Till saken hör att Ulricehamns fritidsfiskare ska arrangera SM i Gädda i oktober, och innan dess ska klubben även hinna med ett DM i abborre och evenemanget Gösanatt. Helgens tävling var därför en värdefull genomkörare.

Hur slutade då själva tävlingen? Jo, när krutröken lagt sig så stod Team Bronko med Kapten Niklas Gustavsson som segrare. De fick ihop 288 centimeter gädda fördelat på tre fiskar. De fick även den längsta fisken på 115 centimeter.
På andra plats kom Team Serenity med 251 centimeter, där Kristien Rohr var kapten.
Tredjeplatsen knep Kenneth Wiström med hans kompanjoner i Team Steken, med 229 centimeter. Detta är andra året i rad som de lyckas kvala in till SM i Gädda, och dessutom ska de tävla i SM i Abborre.

Bra jobbat både medaljörer och arrangörer, säger vi på Fiskejournalen. Här på Ulricehamns fritidsfiskare kan ni läsa mer om evenemanget.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 19 maj 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS