ANNONS

Utfrågning i riksdagshuset 4 okt

ANNONS

Under veckan som gått har Fiskejournalen vid upprepade tillfällen sökt Jämtkrafts vd, tillika ordförande i Svensk Energi. Den 4 oktober hoppas vi dock få några svar då han framträder i riksdagens utfrågning. (Foto bakgrundsbild Holger Staffansson)

Tisdag den 4 oktober blir det utfrågning i riksdagshuset om biologisk mångfald och vattenkraft. Jämtkrafts vd, tillika ordförande i Svensks Energi, Anders Ericsson, kommer vara på plats. Fiskejournalen hoppas då få svar på några av de frågor som Anders Ericsson inte velat svara på under den gångna veckan, när vi granskat Jämtkraft.
Det är Miljö- och jordbruksutskottet som håller en öppen utfrågning om biologisk mångfald i rinnande vatten och vattenkraft. Syftet är att inhämta kunskap om möjligheter att bevara och återskapa biologisk mångfald i samband med vattenkraft.
– Utfrågningen är viktig eftersom vi vill säkerställa att berörda utskott får kunskap i de här frågorna. Meningen är sedan att den nya kunskapen ska ge vägledning så att vi kan jobba vidare med frågan på rätt sätt, säger riksdagsledamot Nina Lundström.
Från kraftbolagen kommer Anders Ericsson som är vd på Jämtkraft tillika ordförande i Svensk Energi, samt Lars Rosén, ordförande i Svensk vattenkraftsförening. Miljöorganisationerna representeras av Christer Borg som är ordförande i Älvräddarna, samt Stefan Nyström som är generalsekreterare på Sportfiskarna.
Allmänheten är varmt välkommen på utfrågningen som pågår mellan kl.11.00-14.00. Fiskejournalen kommer givetvis att finnas med på åskådarläktaren.
Plats: Riksdagshuset Stockholm, Förstakammarsalen, ingång Riksplan.
På den här länken finns detaljerat program.
För dig som inte kan komma, se utfrågningen på webb-tv.
Här hittar du tidigare notiser där vi granskar Jämtkraft.
Martin Falklind

Publicerad: 03 October 2011
Av: Morgan Fihn
ANNONS