Välbevakat fiske

ANNONS

I samband med att havsörinsäsongen inleds på Västkusten satsar Fisketillsynen och Sjöpolisen på att kolla och informera de tusentals sportfiskare som begett sig till kusten.
De allra flesta öringfiskare som kollades under gårdagen hade koll på minimimåttet (45 centimeter). En person hade dock smugglat ner en för liten öring i väskan och riskerar att, förutom att bli av med sin utrustning, få betala böter. Under helgen fortsätter kampanjen och ni som fiskar i kommunerna i södra Bohuslän kan förvänta er att bli kollade.
Kunskapen om fisken och fisket är genomgående god men och för de allra flesta är det en hederssak att fisken ska hålla minimimåttet och att fisken man behåller ska vara i god kondition. Just nu fångas det mycket fisk som är färgad och mager. Den gör sig mycket dåligt på tallriken men dessto bättre i havet. Även om det inte är olagligt att behålla en sådan fisk är det onödigt.
Anders Nicander

Fisketillsyningsman Niclas Åberg samtalar med en av många duktiga och ansvarsfulla sportfiskare som var ute under öringpremiären. (Foto: Anders Nicander)

Publicerad: 02 April 2011
Av: nicander
ANNONS