Valen på centralen – ett skräpigt budskap om haven

En knölval väcker uppmärksamhet på centralen i Stockholm. Foto: Jana Eriksson
ANNONS

Kan en skräpig utställning få politikerna att vakna? Det hoppas Greenpeace, som fortsätter sätta press på utrikesminister Ann Linde för att Sverige ska agera ännu starkare för ett havsavtal inom FN.

Just nu har Greenpeace en iögonfallande utställning på Stockholms Central, som handlar om hoten mot haven och varför marina reservat är så viktiga. Deras tanke och förhoppning är att folk via en utställning av skräp, som de samlat tillsammans med entusiaster inom strandstädarna, kan skicka sina budskap till ministern.

Liksom många andra evenemang i dessa coronatider så har de tvingats ändra på upplägget, och nu kan folk delta i kampanjen digitalt istället.

– Tanken var ju annars att alla vi som jobbar på Greenpeace och ett gäng frivilliga skulle stå där och prata med folk hela veckan. Men många har redan agerat on-line och vi klistrar då upp folks budskap istället för att de kan göra det på plats. Allt kommer sedan dokumenteras och överlämnas till Ann Linde, hälsar Ludvig Tillman på Greenpeace.

Här hittar du kampanjen och mer information kring utställningen.

Läs mer om havsavtalet:

Sverige signerar havsskyddet – tvärtemot Norge och Island

Publicerad: 23 March 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS