Var rädd om prylarna – för det kanske inte går att köpa nya!

Har du prylar så att det räcker? Foto: Anne Nygård
ANNONS

Sommaren är här – och nu ska över en miljon svenskar fiska. Ni som redan har inhandlat er fiskeutrustning och byggt upp ett reservlager är bara att gratulera – eftersom det på flera håll är brist hos återförsäljarna.

Det är inte bara båtbranschen som har problem med leveranser, vilket Fiskejournalen berättat om i flera artiklar. Nu märks det även tydligt på flera håll att återförsäljare av fiskredskap har svårt att möta kundernas efterfrågan.

Det handlar i grund och botten om pandemin, där både tillverkningen av utrustning och frakterna av desamma har bromsats upp, inte minst från USA och Kina. Parallellt med detta har intresset för sportfiske ökat enormt sedan förra året, vilket gör att varor helt enkelt tagit slut.
– Frakterna är kaotiska, vilket gör att sakerna kan ligga till sjöss väldigt länge, säger handlaren John Jakobsson i Boden till P4 Norrbotten.
De har gjort en rundringning till länet återförsäljare, och de flesta vittnar om samma problematik. Ett inslag om detta hittar ni här!

Det är med andra ord läge att se över knutarna på era linor, och vårda spöna extra varsamt, så att ni inte blir tomhänta under högsäsongen.

Publicerad: 22 juni 2021
Av: Anders Lundin
ANNONS