Vi önskar GOD JUL

Vi säger tack till pojkarna på Svendsens Sport som lånat oss den juliga fiskebilden – och så säger vi GOD JUL till våra många besökare på FJ-sajten.
I dag är det julafton och det innebär att det börjar bli dags att summera det snart gångna året. Det har varit ett turbulent, omvälvande och roligt fiskeår – med massor av fiskenyheter, såväl goda som mindre goda.
Omvälvande har det varit för oss på Fiskejournalen som dragit iväg med två stora flyttlass; ett till en ny sajt i cyberrymden och ett mera konkret till nya redaktionslokaler. I mars flyttade vi till en ny, modern och lättskött hemsida på internet och nu i december gick flytten till den nya redaktionen vid Hedefors bruk i Lerum.
Helt smärtfritt har flyttarna inte gått; som vanligt har en del grejor glömts och tappats bort på vägen – men vi har gjort vårt bästa för att våra läsare och besökare ska märka så lite som möjligt. Trots stöket har vi försökt spegla det som händer i Fiskesverige, lite snabbare, lite bättre och lite mera ingående än alla andra.
Under året som gått har det hänt mycket. Vi har kunnat redovisa mängder med makalösa fiskar, fräcka fångster och kul fiskeprylar. Vi har också satt strålkastarljuset på många skumraskfigurer som hotar vår kära hobby. Det har handlat om Jämtkraft, om Strane å och om ålryssjorna på Västkusten. Vi har också tvingats redovisa en markant nedgång i laxfisket i Östersjöälvarna – men å andra sidan har vi kunnat rapportera om kanonfint laxfiske i vissa Västkustälvar och framgången med projektet 8-fjordar.
De närmaste veckorna kommer det att bli lite tunt med nyhetsuppdateringarna. Delar av redaktionen åker iväg för att ladda batterierna. Så häng med oss in i det nya året. Efter helgerna blir det full fart igen – med nyladdade batterier.
Svenne Andersson

Savage Gears testfiskare Dalien Vignjevic firade tidig julafton med den här snygga gäddan som han lurade med en LB Grub fiskad på en extrem lightball-rigg.