Heta Hallensjö slår till igen – nu med monstermört

Vicktor Hallensjö med sin senaste troféfisk. Foto: Privat
ANNONS

För några veckor sedan fångade han en av årets största svenska abborrar. Nu slår Vicktor Hallensjö till med en ny bjässe – nämligen med en klassisk monstermört.

Det dröjde inte speciellt länge innan vi fick anledning att återkomma till Vicktor ”Vicke” Hallensjö. Denna gång har han fått ännu en megamört.

– Jag hade bestämt mig att åter satsa på mörtarna i Lilla Tjärby. Anlände till sjön på onsdagskvällen, trött och sliten. Bestämde mig att börja i rätt ände denna gång, det vill säga slå upp tältet så man slipper sova i bilen igen. Vädret var väldigt stormigt, så jag valde att sova bort tröttheten från jobb och resan till sjön, säger Vicktor Hallensjö till Swedish Anglers.

Nästa morgon så blåste det fortfarande samma kalla nordanvind, rakt i ansiktet.

– Det gick helt enkelt inte att fiska på ett vettigt sätt. Så jag bestämde mig för att söka efter en plats på sjöns läsida. Efter en stunds letande hittade jag en plats som kändes rätt. Metoden jag valde var feederfiske, med glidande paternoster-tackel och betet var maggot. Jag nötte på och fångade en sutare, men fisket kändes allmänt trögt. Till sist fick jag ett napp och krokade en fisk som jag kände direkt att var en mört. Den betedde sig inte alls som en sutare utan gick snabbt upp till ytan. Efter en rätt hård kamp kunde jag till sist få den i håven.

Väl där kunde Vicktor Hallensjö konstatera att den vägde hela 1590 gram, en rätt ofattbar fisk. Stort grattis säger vi på redaktionen!

Läs hela storyn och lite till på Swedish Anglers!

Missa inte heller denna läsning:

11 dygns väntan gav årets största abborre

 

Publicerad: 30 April 2020
Av: Anders Lundin
ANNONS